15 april 2016

Service Topper

Internationaal Therapeut complementaire geneeskunde

Team Con Amore tijdens de Internationaal Therapeut beurs in november 2015

‘Marty in z’n element’  is de column van onze Service Topper Maarten van Engelen.

 

Afgelopen zomer scrolde ik met een wat apathische blik over de kleurloze muur van Facebook tot een foto van oud bekende Sylvester Jansen, de zoon van Con Amore oprichter Albert Jansen, mijn aandacht trok.

Service Topper gezocht! was de titel boven de foto.

De foto straalde een soort van lol, zachtheid, en avontuur uit. Precies het gevoel waar ik naar op zoek was!

Een week later bevond ik mezelf in het industriegebied Westpoort Amsterdam, aan het einde van metrolijn 50, verdwaald op een chaotische parkeerplaats vol met autowrakken en puin en ondefinieerbare bedrijfjes, op zoek naar de voordeur van de Kabelweg 50, wat later een oude schuur vol met omgebouwde antieke Landrovers bleek te zijn.

Con Amore bleek verdekt kantoor te houden achter de Landrover garage.

Een goed begin!

Geen draaideuren (wie heeft dat onding sowieso bedacht?) en liften en gangen vol met flets tapijt, verguld in ziekenhuis TL-Licht en hier en daar een plastic kamerplant. Nee, een oude brakke schuur met een dak van teer, een walm van olie en uitlaat gassen, spattende vonken van een cirkelzaag in een stuk ijzer, en een oude gaarkeuken.

Een week later kon ik aan de slag, en ik voelde een instant klik met de visie van het bedrijf. Ik wist het meteen: hier kon ik volledig mijzelf zijn, en als ik mezelf kan zijn, dan is het ultieme doel toch al bereikt? Was de arbeidsmarkt eerst nog een moeras vol met geslepen dolken en slangenkuilen, nu was het een ‘walk in the park’. Hier voerde een frisse en jonge wind, hier kon het wiel opnieuw uitgevonden worden. En opnieuw. En opnieuw. En misschien nog wel een keertje.

Al gauw werd ik ondergedompeld in het inspirerende gedachtegoed van oprichter Albert Jansen, en ik ervoer voor het eerst in mijn leven dat ik voor een product werkte waar ik voor de volle 110% achterstond. Het gevoel dat je geïnteresseerden oprecht een mooi verhaal kan vertellen over je product is zeer bevrijdend, en menigmaal heb ik mij de laatste maanden bevoorrecht gevoeld dat ik dit nog mocht meemaken in mijn leven als werknemer.

Con Amore is een bedrijf dat de passie in de mens opwekt, constateert en dan in het licht zet. We zijn allen onderdeel van een gevoel, een avontuur en een missie, en dat is niet te kaderen in werkuren of salaris.

Marty

Lees hier de andere columns van onze servicetopper Maarten

Geschreven door:
Maarten van Engelen

Categorie
Column Marty in z'n element

Delen:

Populair artikel: