13 maart 2018

Psychose: ziekte of zegening?

In het Westen krijgen mensen die stemmen horen en kampen met stemmingswisselingen vaak het label psychotisch, bipolair of schizofreen. Maar in veel inheemse stammen worden ze juist omarmd als sjamanen. Wat kunnen wij daarvan leren?


categorie: Nieuws

6 maart 2018

Ayahuasca in de reguliere zorg?

Het hallucinogene plantenbrouwsel Ayahuasca kan helpen bij angst, depressie en verslaving, toont steeds meer onderzoek aan. Voorstanders zien een rol weggelegd voor Ayahuasca in de reguliere zorg.


categorie: Nieuws

27 februari 2018

Wonderwortel

Kurkuma is hot & happening. Het zou een buitengewoon geneeskrachtige werking hebben en is daarnaast ook nog eens bijzonder lekker. Een wonderwortel!


categorie: Column Ode aan de groenten

14 februari 2018

Koningin van de winter

Palmkool lijkt op boerenkool alleen groeit het in de vorm van een palmboom. Dit maakt de plant uitermate geschikt voor de vierkante meter moestuin; hij woekert niet over je bak, maar groeit netjes recht omhoog.


categorie: Column Ode aan de groenten

6 februari 2018

Psychosomatische fysiotherapie: holistische aanpak binnen reguliere zorg

Psychosomatisch fysiotherapeut Marjet Berkenbosch (33) wil patiƫnten in het geheel zien, niet alleen kijken naar een knieklacht of rugpijn.


categorie: Interview

2 februari 2018

Korting voor therapeuten, verpleegkundigen en verzorgenden

Vanaf nu kunnen naast therapeuten ook verpleegkundigen en verzorgenden bij ons de Medische en Psychosociale Basiskennis opleidingen volgen. Om dit te vieren, hebben we een hele mooie aanbieding!


categorie: nieuws Opleidingsnieuws