Samen op weg naar een integrale gezondheidszorg

De 3 pijlers voor een goede website

Door Con Amore

6 september 2019

Je hebt een mooie website, maar de aanmeldingen stromen niet binnen. Hoe kan dat? Arthur Jansen en Joas Schurer van Websites voor Therapeuten leggen uit hoe je cliënten aantrekt met je website.

 

Een website bestaat uit drie pilaren die essentieel zijn voor het succes van een website: 

  1. Aantrekken van bezoekers
    2. Creëren van een verbinding en vertrouwen
    3. Verkopen van jouw dienst.

Wanneer een van deze pilaren niet goed staat, zal een website niet veel voor je doen en is het eigenlijk meer een kostenpost dan een goede investering. Staan ze wel goed, dan merk je dit in je bekendheid en een continue stroom van aanvragen. 

We hebben een model ontwikkeld, het A.C.V. model, met een stappenplan dat houvast geeft bij het maken en verbeteren van een website, zodat je hier steeds meer uit kunt gaan halen. In dit model leer je:

  • Hoe je meer cliënten en bezoekers aantrekt
  • Hoe je verbinding en vertrouwen creëert  
  • Hoe je jouw dienst verkoopt 

In het A.C.V. model is een website als een soort trechter, die is onderverdeeld in drie schijven, waarbij de bezoeker van boven naar beneden door de trechter gaat.

 

Zonder bezoekers überhaupt geen clienten. De eerste stap is dus het aantrekken van bezoekers. Niet elke bezoeker vindt wat hij zoekt en zal de website weer verlaten. Je wilt dus zoveel mogelijk bezoekers, aangezien er behoorlijk wat zullen afvallen.

De tweede stap is vertrouwen op te bouwen met de bezoekers die wel bij jou vinden wat ze zoeken. Mensen worden niet zomaar klant bij jou als ze je nog niet vertrouwen en als ze zich nog niet verbonden voelen met jou als therapeut.

Wanneer het vertrouwen eenmaal is opgebouwd wordt het tijd voor de derde en laatste stap en dat is het verkopen van de dienst. Je communiceert wat jij voor resultaat kan bieden en hoe je iemand kan helpen. 

Met het A.C.V. model zorg je ervoor dat je meerdere contactmomenten hebt met de bezoekers van jouw website om die vertrouwensband op te bouwen. Hierdoor zal de potentiële cliënt sneller een dienst bij je afnemen dan bij welke andere praktijk dan ook.

A. Aantrekken van bezoekers (en meer cliënten)

Er moeten dus bezoekers naar jouw website komen, maar hoe kun je dit doen en wat moet je eigenlijk op je website zetten? Hoe wordt jij beter gevonden dan jouw collega’s? Of überhaupt gevonden? 

Een mooie methode is via Google. Jouw potentiële client heeft last van een bepaalde klacht of heeft een uitdaging. Grote kans dat hij of zij vervolgens zal gaan zoeken op Google, naar informatie over het resultaat dat ze graag willen bereiken of naar meer informatie over de klacht die ze hebben.

Ze zullen dan nog niet direct weten dat jouw methode of techniek hen kan helpen bij hun klacht. Jij wilt dus kennis gaan delen wat de potentiële cliënt kan helpen om zijn of haar klachten te verlichten.

Maar hoe deel ik deze kennis dan?

Dit kun je onder andere doen met blogartikelen, door daar al tips en verhalen te delen die interessant zijn om te lezen. Artikelen die ervoor zorgen dat het de moeite waard is om keer op keer op jouw website terug te komen en waardoor ze jou dus steeds meer ga vertrouwen.

C. Creëren van verbinding en vertrouwen

Wanneer je dan eenmaal lekker wat bezoekers begint aan te trekken, wordt het tijd voor de volgende stap. De meeste bezoekers nemen niet direct de beslissing om wat bij je af te nemen na het lezen van een enkel artikel. 

De allerbeste manier om betrokkenheid op te bouwen, is door middel van e-mailmarketing. Tegenwoordig heb je gemiddeld 14 contactmomenten met iemand nodig, voordat ze klant bij je worden. Daarom is het belangrijk dat je contact blijft onderhouden met jouw potentiële cliënten. Zorg ervoor dat ze zich kunnen inschrijven voor een nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van jouw nieuwe blogartikelen. 

Vraag jezelf af: 

Wat zou ik waardevol vinden om te krijgen, wanneer ik met dezelfde klachten zou lopen?

V. Verkopen van jouw dienst

Ondanks dat iemand jou nu vertrouwt, is cliënten aantrekken zo makkelijk nog niet. Het is essentieel dat je jouw website pagina’s daar helemaal op gaat ingerichten. Een resultaatgerichte website, waarbij alles er om draait om jouw potentiële cliënt te laten inzien welk resultaat jij kunt bieden.

Vervolgens is het belangrijk dat je mensen oproept om actie te ondernemen, een 'call-to-action'. Het maakt niet uit of dit het invullen van een contactformulier of het direct inboeken van een afspraak is; je moet mensen aansporen om in actie te komen.

Zorg er dus voor dat je met tekst, kleur, titels, een knop en/of een afbeelding de aandacht trekt en beschrijft wat iemand nu moet doen om van zijn klacht af te komen. Zeg dus bijvoorbeeld letterlijk; ‘boek nu een afspraak’.

Meer weten? 

Het boek 'Een goed presterende website trekt clienten aan volgens het A.C.V. Model' gaat dieper in op het model. 

Bestel het boek hier

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief