3 February 2017

Een product om van te houden

Een-product-om-van-te-houden-5

 MAARTEN AAN HET WERK BIJ CON AMORE

Op de service bij Con Amore krijg ik regelmatig de volgende vraag:

‘Kun je mij eens uitleggen waarom ik voor jullie opleiding moet kiezen als ik hem elders goedkoper kan volgen?’

Ik vind dit een aangename vraag, omdat ik een groot fan van ons product ben. Het voelt een beetje als de vraag waarom ik voor mijn vrouw gekozen heb, en niet voor een ander meisje.

Bij mijn vorige werkgevers had ik altijd moeite met deze vraag. Ik werd uitgenodigd om mijn product te verkopen, maar ik stond er niet achter. Er kwam dan twijfel in mijn stem en het gesprek kwam onder een vervelende spanning te staan. Ik moest mezelf bewijzen, tegenover de beller en mijn werkgever. Vaak kon ik niet vanuit mijn hart een verhaal vertellen, maar moest ik de klant overspoelen met standaard verhalen en verkoopfeiten waarvan ik zelf vaak niet wist of ze op waarheid berustten. En al die tijd wist ik dat de klant, door de telefoon, mijn onzekerheid kon ruiken.

Bij Con Amore ben ik dus vaak teleurgesteld als iemand mij belt zonder te vragen waarom hij precies voor onze opleiding moet kiezen.

Laatst had ik weer een beller aan de telefoon waarbij ik kon toelichten waarom iemand voor onze opleiding zou moeten kiezen:

“Een goedemiddag. Ik hoorde dat jullie een medische basiskennis opleiding van vier maanden bieden en zie op de website dat jullie dit jaar nog starten in maart en september. Ik zou me graag in willen schrijven voor de maart groep, alleen er is een probleem”, zegt de stem aan de andere kan van de lijn.

“Kan je het probleem toelichten?”, vraag ik

“Tussen juni en augustus ben ik in het buitenland voor mijn werk. Als ik in maart start, kan ik de laatste lessen in juni niet bijwonen. Dit is erg jammer, want ik heb juist tot aan juni veel tijd vrij om te studeren. Na de zomer start ik weer met een nieuwe opleiding dus dan wordt het krapper in mijn agenda. Daarnaast kan ik twee data niet in april. Al met al niet echt handig om bij deze groep te starten denk ik zo”, zegt de beller twijfelend.

“Ik denk dat wij je kunnen helpen. Je kan gewoon starten in maart, en de lessen die je mist haal je in bij de groepen die september van start gaan. De lessen die je in april niet kan bijwonen, haal je in bij een van onze andere groepen. We geven les op negen verschillende locaties dus er zijn meerdere opties.  Eigenlijk kan je dus je eigen lessen inplannen. Het gaat er uiteindelijk om dat je 100 contacturen maakt”, deel ik mee.

“Dat klinkt erg goed. Maar raakt de lesvolgorde dan niet in de war?”, zegt de beller al iets hoopgevender.

“ De lessen van Con Amore zijn losstaande modules. Je kan dus eigenlijk zelf bepalen in welke volgorde je de lessen volgt. Iedere les sluit je af met een korte meerkeuze toets, daarna komt het onderwerp niet meer terug”, zeg ik.

“Wat gaaf zeg. Ik kan tot aan juni dus 9 lessen volgen en de laatste 3 lessen kan ik dan in december afmaken en dan krijg ik dit jaar nog mijn diploma?”, vraagt de beller. Ik hoor al wat meer enthousiasme in zijn stem.

“Dat is correct!”, sluit ik met een goed gevoel af.

 

Voor mij als servicemedewerker van Con Amore is het te gek dat we deze flexibiliteit aan onze studenten kunnen bieden. We kunnen echt met ze meedenken om het studeertraject zo aantrekkelijk mogelijk te maken.

De meeste opleidingen bieden Medische Basiskennis en Psychosociale Basiskennis aan naast hun beroepsopleiding. Bij Con Amore is het de kernactiviteit. Al onze passie, energie, kennis en liefde wordt geïnvesteerd in de inhoud, docenten, planning en service van de opleiding MBK/PSBK en in het welzijn en tevredenheid van de student.

Het resultaat: een product om van te houden.

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang Albert Jansen’s boek “Ziek, beter, best” gratis als ebook.