19 December 2017

Gratis kerstcadeautje!

2017055-iStock-614341438-5

 

In 2015 startte ik op de serviceafdeling van Con Amore en maakte ik kenbaar dat ik een passie had voor koken met groenten. Con Amore gaf me een kans om dit in praktijk te brengen. Iedere dag verzorgde ik een gezonde lunch voor mijn team met een hoofdrol voor groenten. Ik nam de tijd om te experimenteren. Ik wilde mijn collega’s graag verrassen met de veelzijdigheid van de plant.

De kooksessies namen me terug naar het verleden. Ik begon mezelf vragen te stellen. Wanneer at ik voor het eerst een avocado? En hoe werd de bloemkool vroeger bereid? Ik was ook benieuwd naar de geschiedenis van bijvoorbeeld de snijbiet of de wortel.

Sinds mijn tienerjaren schrijf ik graag, alleen kreeg ik het nooit voor elkaar om mezelf een richting of een podium te geven. Ik had geen vertrouwen in de kwaliteit van mijn verhalen, dus ik hield veel voor mezelf. Op een gegeven moment werd mij gevraagd om eens een stukje te schrijven voor het blog van Con Amore. Ik wist direct over welk onderwerp. Groenten natuurlijk!

Na de publicatie van mijn eerste verhaal was iedereen het over eens dat er iets moois was gecreëerd. Onder het verhaal plaatste ik een recept uit eigen hand. Er volgden meer verhalen en recepten. Een jaar later besloten we alle verhalen te bundelen tot kookboek in de vorm van een E-book: een kerstcadeau voor al onze studenten.

Ode aan de groenten was geboren!

Dit is alweer de tweede editie. Ik hoop dat mijn verhalen en recepten je verleiden, verrassen, verbazen en inspireren!

Liefs Maarten

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang Albert Jansen’s boek “Ziek, beter, best” gratis als ebook.