9 September 2016

Kleurrijk leven

2016050-IMG_1629-5

Afgelopen jaar heb ik op de service van Con Amore ontzettend veel therapeuten gesproken. Ieder gesprek was uniek en warm; de kleur spatte ervan af. Het deed mij realiseren hoe belangrijk kleur voor mij is. Ik zag een verband: kleur is de grote gemene deler van al mijn passies en behoeftes.

Mijn eerste herinnering aan kleur is de kersenbloesem in de Nederlandse lente. Het roept schone en frisse gevoelens op. Als de zachtroze kleur het gehele straatbeeld overnam, steeg mijn gemoed naar een hoogtepunt. De tijdelijke en vergankelijke aard van de kersenbloesem maakte de waardering alleen maar groter. Er moest van dit kleurrijke spektakel genoten worden, want de volgende dag kon het, net als de Nederlandse zon, weer verdwenen zijn.

In al mijn columns zal je kleur herkennen. Ik schrijf momenteel een roman, omdat ik een podium wilde creëren voor alle kleurrijke verhalen die mij in dit leven verteld zijn. De hoofdreden waaromik liever niet met vlees kook, is omdat het altijd zorgt voor een zwart-grijzig inspiratieloos gat op het bord. Ik staar dagelijks in de wegberm omdat er de meest prachtige kleuren te vinden te zijn. Ik ben gek op fotografie, omdat ik in vervoering raak van kleurencomposities. Ik hou van een gevarieerd leven, ik woon graag op nieuwe plekken, het liefst buiten de grens. Ik ben een allemansvriend, en leef zonder vooroordelen. Iedereen verdiend een kans. Vooral de mensen die kleur aan het leven geven.

Vorig jaar heb ik een nieuw huis betrokken. Een prachtig grote mensen huis. Toen ik het huis ging bezichtigen, was het kaal, geel en zeer stoffig. Het rook er naar de kerk en de kruipruimte onder mijn ouderlijke huis. Er moest zeer veel gebeuren. Toch liep ik met kippenvel op de armen door het huis. Het enige wat ik kon denken was: hier ga ik de kleur subtiel zege laten vieren! Afgelopen jaar was een privilege. Ik had nooit verwacht dat ik zoveel plezier zou kunnen halen uit het inkleuren van een huis.

Kom jij kleur tekort in je leven? Ga er dan op uit met je camera!Vang kleur in plaats van Pokemon, druk de foto’s af, en bekleed de muur in je slaapkamer. 

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang Albert Jansen’s boek “Ziek, beter, best” gratis als ebook.