29 April 2016

Leven vanuit het hart

2016025-Leven-vanuit-het-hart-5

 FOTO MAARTEN VAN ENGELEN

Op de servicedesk bij Con Amore spreek ik met een groot aantal therapeuten en ik bedacht mij ineens dat ik een gelijkenis met jullie deel; ergens in ons leven hebben wij gekozen om ons hart te volgen.

Voor mij en de therapeut is het ultieme doel van het volgen van het hart in de essentie gelijk: onze passie laten zegevieren. Als we in detail treden vinden we uiteraard verschillen in onze definitie van passie.

Passie voor de therapeut is het genezen van de ander volgens eigen visie.

Passie voor mij is schrijven, koken, tuinieren, koffie brouwen en verhalen vertellen.

Het roer omgooien om zo je leven volledig te kunnen richten op het volgen van je passie; voor veel van jullie moet deze wens bekend in de oren klinken. Van het leven vanuit het verstand naar het leven vanuit het hart. Je weet het van tevoren; dit is een hobbelige weg met veel tegenliggers! Het is een keuze die gepaard gaat met grote risico’s en onzekerheden, maar ook met avontuur, verlossing en energie. Er zal af en toe flink gefaald moeten worden, want zonder falen komen wij geen meter vooruit.

Voordat ik vorig jaar zomer bij Con Amore terecht kwam, besloot ik het roer om te gooien. Ik wist dat er meer in het vat zat, ik wist alleen niet hoe ik het eruit kon krijgen. Ik zegde mijn vaste contract en mijn goedkope doch onaantrekkelijke huurwoning op en pakte de biezen om twee jaar lang de wijde wereld te bereizen. In die periode zette ik mijn passies letterlijk en figuurlijk volle dagen in het zonlicht. De keuze viel mij als nuchtere en georganiseerde Nederlander niet makkelijk; mijn fundering en zekerheden moesten de prullenbak in. Weken voor vertrek lag ik s ‘nachts in bed te piekeren.

De weg kende uiteindelijk vele pieken, dalen, bochten en gaten. Toen het einde in zicht kwam van mijn wereldreis, werd ik overladen met onzekerheid en angst. Ik moest weer terug naar mijn oude omgeving en ik moest weer vanaf nul beginnen. Had ik wel de juiste keuze gemaakt om destijds alles op te zeggen om te gaan reizen?

De keuze om mijn hart te volgen, leidde mij uiteindelijk naar Con Amore, een werkplek waar ik mijn passie voor schrijven, koken, tuinieren, en koffie brouwen, kan combineren met het leveren van persoonsgerichte service. En hoe bijzonder is het dat dit bedrijf is opgezet vanuit het hart?

Hart voor de therapeut en hart voor haar medewerkers.

Zo heeft de kracht van het hart ons toch dichter bij elkaar gebracht.

 

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang Albert Jansen’s boek “Ziek, beter, best” gratis als ebook.