11 March 2016

Marty in z'n element - Een kijkje achter de schermen van Con Amore

IMG_0398-5

 SERVICE TOPPER MARTY (MAARTEN VAN ENGELEN)

Jullie hebben je vast weleens afgevraagd: wat gebeurt daar nou allemaal op kantoor bij Con Amore? Of je hebt je net ingeschreven voor de opleiding en je denkt bij jezelf: met wie heb ik hier eigenlijk te maken? Je ziet misschien een foto, je spreekt een medewerker, maar echt een idee van wat er zich aan de andere kant afspeelt krijg je niet. Mijn naam is Maarten van Engelen, en op de website van Con Amore word ik aangeduid als Service Topper. Sinds ik mijn leven deel met een meisje uit Australië is mijn roepnaam Marty. Naast het leveren van uitmuntende service schuilen er meer passies in mij, en via deze passies neem ik jullie maar al te graag mee achter de coulissen van Con Amore.

Na zes maanden met een flinke dosis plezier voor Con Amore te hebben gewerkt kan ik stellen dat ik mij in een zeer bijzonder werkveld bevind: een werkveld vol met kleurrijke en inspirerende individuen. Binnen mijn functie krijg ik ook de kans deze individuen echt te spreken, en dit waardeer ik ten zeerste. Waar ik in essentie echt gelukkig van word is het verzamelen en het delen van verhalen, en de bron aan authentieke verhalen binnen ons studenten bestand is onuitputtelijk. Dit is ook een van de redenen waarom ons nieuwe blog recent het licht gevonden heeft. Wij willen niet alleen verhalen horen aan de telefoon, we willen ze ook een platform geven, zodat ze beschikbaar worden voor ieder die er warm van wilt worden.

Van de week zat ik op de fiets tijdens een van die oogstrelende surreële Nederlandse wintermorgens, -2 Celsius met een zeer gulle morgenstond. De maan stond nog hoog in een scherpe sikkel, terwijl de zon al volop aan het schijnen was. Rook pufte in knusse wolkjes uit de kleine schoorsteentjes van de naastgelegen woonboten. Op het gras naast me had zich al een geel-paars-lila kleurige loper van krokussen en narcissen gevormd. Ik stopte mijn fiets, ademde de frisse lucht diep door mijn neus, en besloot het moment gewoon eens even op me in te laten werken. Met een glimlach op mijn gezicht dacht ik: ‘Dit is een kwestie van geven en nemen! Als onze studenten de moeite en de moed nemen om zulke krachtige en persoonlijke verhalen met ons te delen, dan mogen ze dit best van ons terug verwachten.’ Marty in z’n Element vond zijn oorsprong.

Wat kun je verwachten? Een zeer persoonlijke kennismaking met de schrijver, een kijkje in de Con Amore gaarkeuken (met receptuur natuurlijk!), een vlucht langs de dingen die mij in mijn element voeren, en natuurlijk vele updates over al het moois wat zich binnen en buiten de kantoormuren van Con Amore afspeelt.

 

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang Albert Jansen’s boek “Ziek, beter, best” gratis als ebook.