Samen op weg naar een integrale gezondheidszorg

vlog #1 Crunchy Quinoa Salade

26 juli 2017

 

 CRUNCHY QUINOA SALADE

Vandaag op het lunchmenu: een heerlijke crunchy quinoa salade. We hebben er een vlog van gemaakt zodat jij hem ook kan maken! Eet smakelijk!

Recept Crunchy Quinoa Salade

8 personen

Salade:
2 zakken AH bio Quinoa
2 blokjes bio groente boullion
4 avocado’s
1 zak rucola
1 zak veldsla
½ chinese kool
6 bosuien
1 broccoli
1 kopje sesamzaad
150 gram feta kaas

Japanse Komkommers:
2 komkommers
1 kopje rijstazijn
4 eetlepels suiker
1 eetlepel zout (om te strooien)
2 theelepels zout

Dressing:
1 kopje sesamolie
2 duimen gember
1 eetlepel chili vlokken
1 teen knoflook
1 eetlepel dijon mosterd
1/3 kopje appel of rijstazijn
½ kopje olijfolie
1 eetlepel zout
1 eetlepel peper

Bereiding:
Snij de komkommers in de lengte door, verwijder de zaadlijsten door te schrapen met een theelepel, snij in lange repen en daarna in kleine blokjes. Doe ze in een kom en bestrooi met zout. Zet opzij voor 10 minuten en spoel daarna het zout af. Combineer de rijstazijn, suiker en zout in een kom en roer met een garde tot de suiker is opgelost. Doe de komkommer in een vershoudbakje, giet de azijnmix eroverheen, sluit af met een deksel en zet in de koelkast voor minimaal 2 uur (het liefst een hele nacht).

Zet een pan met 1,5 liter water op hoog vuur. Voeg de bouillonblokjes toe. Roer in de pan tot de bouillon opgelost is. Voeg de quinoa toe, roer alles goed door, en kook 6 minuten. Let op: het pakje geeft een andere instructie, volg deze niet. Giet de quinoa af in een fijne zeef en spoel af onder de koude kraan. Laat goed uitlekken en stort de quinoa in de bak waar je de salade in gaat mengen.

Snij de avocado, Chinese kool en de bosui klein. Rasp de broccoli rauw op grove stand. Haal de rucola en veldsla uit de zak en voeg alles toe aan de salade bak. Voeg ook de 2/3 van het sesamzaad toe. Meng alles goed door elkaar.

Voor de dressing rasp je de gember en knoflook op de fijne stand. Doe in een kom en voeg sesamolie, mosterd, azijn, zout en peper toe. Klop met de garde tot alles gebonden is. Voeg daarna rustig en geleidelijk de olijfolie toe terwijl je blijft kloppen met de garde.

Voeg de dressing in de salade bak en meng alles goed door elkaar. Haal de komkommers uit de koelkast giet ze af in een zeef. Verdeel de komkommers over de bovenkant van de salade. Kruimel daarna de feta hierover heen. Bestrooi met het overgebleven sesamzaad.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief