Samen op weg naar een integrale gezondheidszorg

De 10 meest gelezen blogs van 2019

17 december 2019

Met nog maar twee weken te gaan is het jaar weer voorbij gevlogen. Tijd om kort terug te blikken; welke blogs werden in 2019 het meest gelezen? 

1. Voeding speelt bij mij overduidelijk een rol bij psoriasis

Tien jaar geleden kreeg Roy Hulshof (33) – Nederlands’ eerste psoriasismodel – hevige huiduitslag. Van onder tot boven zat hij onder de wit-rode schilferige plekjes. Pillen, zalfjes, lichttherapie, niets hielp. Totdat hij startte met een speciaal dieet.

Lees 'voeding speelt bij mij overduidelijk een rol bij psoriasis' hier.

2. Vier alternatieven voor vaccineren 

Vaccineren lijkt verplicht, maar is het niet. Er zijn tal van mogelijkheden om af te wijken van het Rijks Vaccinatie Programma. We hebben er vier op een rijtje gezet: op een later tijdstip vaccineren, splitsen/losse vaccinaties, ontstoren en niet vaccineren maar korrels geven.

Lees 'vier alternatieven voor vaccineren' hier

3. 7 tips om prikkelbare darmen onder controle te krijgen 

Het prikkelbare darm syndroom (PDS) is de meest voorkomende chronische darmstoornis. De kans is groot dat je iemand kent met PDS óf dat jij er zelf mee te maken hebt. PDS kan je leven behoorlijk overhoop gooien. Helaas is er tot op de dag van vandaag nog geen medicijn die alle klachten in één keer laat verdwijnen. Wel zijn er een aantal manieren om lichaam en geest in balans te brengen en zo de klachten te verminderen. We hebben zowel reguliere als complementaire middelen en therapieën op een rijtje gezet.

Lees '7 tips om prikkelbare darmen onder controle te krijgen' hier

4. Chronische Lyme de baas 

Bioresonantie, orthomoleculaire therapie, homeopathie, acupunctuur: in zijn strijd tegen chronische Lyme probeerde Charlie Poortvliet (32) alles uit. Aan Con Amore vertelt hij welke therapieën echt hielpen. “Maar de beste remedie zal voor iedereen anders zijn”, voegt hij daaraan toe.  

Lees hier 'Chronische Lyme de baas'


5. 7 hormoonvrije anticonceptie methoden 

Geen hormonen meer in mijn lijf! Welke hormoonvrije voorbehoedsmiddelen zijn er? Con Amore zet ze voor je op een rijtje, met hulp van gynaecoloog en orthomoleculair arts Barbara Havenith.

Lees '7 hormoonvrije anticonceptie methoden' hier

6. Het pillenprobleem

Slik maar wat minder, adviseert arts-epidemioloog en oud-hoofdredacteur van het Geneesmiddelenbulletin Dick Bijl. Hij analyseerde de afgelopen 22 jaar zo’n 25.000 wetenschappelijke artikelen over medicijnonderzoek en zette zijn onthutsende bevindingen in een boek.

Lees 'het pillemprobleem' hier

7. Auto-immuunziekten: voor het leven of goed te behandelen? 

Wat hebben reumatoïde artritis, lupus erythematodes, de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa met elkaar gemeen? Waarom komen auto-immuunziekten vooral bij vrouwen voor. En waarom gelden ze in de reguliere geneeskunde als ‘ziektebeelden voor het leven’, terwijl complementaire therapeuten ze uitstekend kunnen behandelen? 

Lees 'auto-immuunziekten: voor het leven of goed te behandelen' hier. 

8. Is microdoseren de toekomst? 

Het wordt steeds populairder; microdoseren met psychedelica. Ook in de vorm van zelfmedicatie. Het verlicht of verhelpt onder andere depressie, ADHD en verslaving, ervaren gebruikers. Maar wat zijn de risico’s? Hoe ver is de wetenschap? En ligt lsd in de toekomst mogelijk in de apotheek?

Lees 'Is microdoseren de toekomst?' hier. 

9. Zo schrijf je een verslag aan de huisarts

Een verslag aan de huisarts is niet alleen een uiting van goed professioneel handelen, maar ook van liefde voor je patiënt, voor jouw eigen praktijk en voor de huisarts in kwestie. Je verslag aan de huisarts is dus eigenlijk een liefdesbrief. Benieuwd? 

Lees 'Zo schrijf je een verslag aan de huisarts' hier. 

10. We worden zieken omdat de planeet uit balans is 

Met behulp van gezonde voeding, tantra, meditatie, plantenmedicijnen en haar eigen wijsheid genas Yama Voorhorst  zichzelf - tegen alle verwachtingen in - van een bipolaire stoornis. Ze schreef een boek over haar genezingsproces en coacht nu anderen. Lees hier haar boeiende visie op (mentaal) welzijn.

Lees 'We worden ziek omdat de planeet uit balans is' hier. 


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief