Samen op weg naar een integrale gezondheidszorg

De snijzaal in: leer alles over het fascinerende bewegingsapparaat

11 maart 2020

Vanaf dit jaar is het mogelijk om maar liefst 20 uur (!) praktijkervaring op te doen in de snijzaal van het Universitair Medisch Centrum Utrecht, onder bevlogen leiding van universitair docent anatomie John Verwijs. Een inspirerende reeks snijzaaldagen over de fascinerende werking van het bewegingsapparaat! 

Op  vrijdag 3 april 2020 gaan we van start met de eerste dag van deze nieuwe reeks van drie snijzaal scholingen. Lesdag 1 vormt de basis van de andere twee snijzaaldagen. Zonder deelname aan deze eerste dag is het niet mogelijk om de andere twee snijzaal dagen te volgen. Op lesdag 2 en 3 worden de extremiteiten behandeld, deze lesdagen zijn optioneel te volgen. 


Snijzaal lesdag 1: Romp, rug en bekken

De dag wordt geïntroduceerd met een lezing in de ochtend, waar het internationale gewrichtsmodel ‘Stabillity’ wordt besproken. Dit model wordt als uitgangspunt gehanteerd tijdens alle drie de scholingsdagen. Tevens worden de eerste studies naar de biomechanica van het bekken en de lage rug en de integrale werking met de extremiteiten, in het bijzonder de load-transfer functie van het SI-gewricht door John Verwijs toegelicht. Deze onderzoeken zijn tevens bepalend geweest voor de visie dat instabiliteit in het bewegingssysteem niet altijd te ‘los’ impliceert, maar ook te ‘vast’ kan betekenen.

Er wordt uitgebreid stilgestaan bij de corestability. Ook wordt de invloed van de ademhaling getoond n.a.v. evidence-based studies naar fasciale verbindingen van het middenrif met omliggende weefsels.

In de middag wordt op de snijzaal, met behulp van anatomisch substraten, visueel gemaakt wat in het ochtenddeel is besproken. Je bestudeert onder andere preparaten die destijds vervaardigd zijn voor deze onderzoeken. Tot de dag van vandaag hebben zij een waardevolle betekenis in zowel het (para-(medisch) als het complementair onderwijs.

De 1e lesdag in de snijzaal is ingepland op: 

Vrijdag 3 aprilSchrijf je hier in!
Maandag 22 juni Schrijf je hier in!

Klik hier voor meer informatie over snijzaal lesdag 1: Romp, rug en bekken

Snijzaal lesdag 2: Bovenste extremiteit
‘De integrale werking tussen thorax, schoudergordel, elleboog en pols/hand’ 
Klik hier voor meer informatie

Snijzaal lesdag 3: Onderste extremiteit
‘De integrale werking tussen enkel/voet, knie, heup en bekken, vice versa’
Klik hier voor meer informatie

Snijzaal lesdag 2 en 3 worden in het najaar gepland.

De kosten bedragen 250,- euro per lesdag. Wanneer je geïnteresseerd bent om 3 lesdagen te volgen, dan betaal je in totaal 675,- euro voor de hele reeks. Geef bij je inschrijving voor lesdag 1 in het opmerkingenveld aan dat je kiest voor het SNIJZAAL PAKKET en in hoeveel termijnen je wilt betalen. We passen dan achteraf het bedrag en het aantal betalingstermijnen aan. 

Heb je nog vragen? Bel ons gerust op 085 401 9368. 

Benieuwd naar hoe een dag in de snijzaal eruit ziet? Bekijk de onderstaande beeldreportage!

Fascinerende-Fascie-voor-Conamore-door-Maarten-Nauw-webv-34-4

Fascinerende-Fascie-voor-Conamore-door-Maarten-Nauw-webv-04-5

  Fascinerende-Fascie-voor-Conamore-door-Maarten-Nauw-webv-17-4     Fascinerende-Fascie-voor-Conamore-door-Maarten-Nauw-webv-49-3 

Fascinerende-Fascie-voor-Conamore-door-Maarten-Nauw-webv-33-5

Fascinerende-Fascie-voor-Conamore-door-Maarten-Nauw-webv-38-5

Fascinerende-Fascie-voor-Conamore-door-Maarten-Nauw-webv-10-5

Fascinerende-Fascie-voor-Conamore-door-Maarten-Nauw-webv-37-5

Fascinerende-Fascie-voor-Conamore-door-Maarten-Nauw-webv-19-5

* Uit respect voor de overledenen mochten de preparaten zelf niet gefotografeerd worden.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief