Samen op weg naar een integrale gezondheidszorg

Gratis webinar: Crisis als kans tot transformatie

25 mei 2020

Wil jij leren hoe je met moeilijke situaties, zoals een crisis, om kunt gaan? Volg op maandagavond 8 juni om 20.00 uur het gratis webinar 'Crisis als kans tot transformatie', gegeven door Con Amore docent Gerhard Böckler, Arts en expert op het gebied van stress, burn-out en transformatie.

De afgelopen periode heb je mogelijk zelf kunnen ervaren wat een crisis met jou, je cliënten én met de rest van de samenleving doet. Dit is voor iedereen persoonlijk, maar de kracht ligt in de manier waarop je naar iets kijkt.

Leef jij in crisis of ben je in transformatie?
Op dit moment hoor je het woord ‘crisis’ vaak in verbinding met verschillende situaties: de coronacrisis, een financiële crisis, een persoonlijke crisis en klimaatcrisis om er maar een paar te noemen.
 
Hoe ga jij ermee om? Hoe gaan je cliënten ermee om? Zou je dit willen veranderen?
 
Als we niet meer naar het ‘oude’ kunnen of willen, wat vaak het geval is binnen een crisis, omdat de ‘oude werkwijze’ er vaak in de eerste instantie voor gezorgd heeft dat we in een crisis terecht zijn gekomen, dan kunnen we wél vooruitkijken en dit moment als een kans zien. In plaats van achteruit kijken en gekneld blijven zitten, doen we er goed aan naar voren te blijven bewegen en de crisis als een uitdaging tot transformeren aanpakken.

Je leert…

  • Hoe je betekenis geeft aan een persoonlijke crisis
  • De stress en andere symptomen die erbij komen kijken te begrijpen
  • Hoe je op een holistische manier naar een crisis kunt kijken en hoe je dit moment als een kans tot transformatie kunt aanpakken
  • Wat ‘Quantum Denken’ betekent en hoe we dit in kunnen zetten
  • Jouw mogelijkheden om cliënten te steunen tijdens een crisis
  • Meer over het proces van verandering en transformatie


Krijg handvatten mee voor in je praktijk:

- Wat kun je doen in tijden van crisis en transitie
- Hoe kun je cliënten ondersteunen
- Hoe je verschillende soorten stress kunt herkennen
- Gezondheid en welzijn bevorderende stappen


Holistisch denken

We ontdekken we hoe het ontwikkelen van een holistische perspectief ons kan helpen betekenis te vinden in deze confronterende momenten. Daarbij helpt het als mensen zich verbinden met diepere waarden, de structuur van een transitie begrijpen en het verschil weten tussen een ‘beslissing’ en een ‘keuze’.

Tijdens dit webinar maak je kennis met een ‘crisis’ als een beslissend moment in een ontwikkeling, waarin een specifiek proces op het punt staat om te verbeteren of te verergeren.

Schrijf je nu in (beperkt plek!) 

Over de docent
Gerhard Böckler, geboren in Duitsland, is al sinds 2015 een bevlogen en betrokken docent bij Con Amore. Zijn studenten zijn zeer te spreken over zijn passievolle manier van lesgeven.
 
Gerhard studeerde Medicijnen en rondde in 1983 zijn studie af aan de Universiteit van Marburg. Vervolgens werkte hij diverse jaren als vervangend arts en huisarts. Zijn nieuwsgierigheid om nieuwe mogelijkheden in het ondersteunen van genezing te ontdekken, was de voornaamste reden om naar Nederland te verhuizen. Hier werd Gerhard directeur van een gezondheidscentrum waar op een geïntegreerde manier Westerse geneeskunde, Oosterse geneeskunde (o.a. acupunctuur, kruiden medicijnen), alternatieve benaderingen (zoals meditatie, visualisatie, bio-energetica, emotioneel lichaamswerk) en psychologische scholen (bv. Gestallt) hun krachten bundelden ten behoeve van het welzijn van de cliënten.
 
Het leren over en integreren van deze diverse benaderingen werd voor Gerhard ‘holistisch’ zodra hij realiseerde dat de therapeutische relatie essentieel is:

“Het werkt helend als de cliënt als heel persoon wordt gezien, op een holistische manier. De relatie tussen therapeut en cliënt floreert wanneer deze bestaat uit acceptatie, bewustzijn, diepe empathie en liefde voor het werk en de mensheid.”
 
Gerhards behoefte om wat hij gezien en geleerd had met anderen te delen, bracht hem als docent naar o.a. de Vrije Universiteit van Amsterdam, de Duitse School voor Osteopathie en diverse therapeuten trainingen in onder meer Nederland, Italië, Duitsland, en Australië. Daarnaast was hij werkzaam als adviserend arts voor de gemeente Haarlem. Op dit moment heeft hij een counseling praktijk in Amsterdam en biedt hij een Post HBO Holistisch Coaching aan.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief