Samen op weg naar een integrale gezondheidszorg

Kijktip: documentaire 'Heal' over het zelfhelend vermogen

15 januari 2020

‘Heal’ (te zien op Netflix) maakt impact. De documentaire volgt director Kelly Noonan Gores tijdens haar zoektocht naar de genezende kracht van de eigen geest: in de wereld van de alternatieve geneeswijzen én in de medische wereld.

Bij het bespreken van alternatieve geneeswijzen, lijkt kritiek haast onvermijdelijk. ‘Heal’ kiest er echter voor om zich niet te richten op mensen die twijfelen, integendeel. De documentaire legt de nadruk op mensen die heilig geloven in wat zij doen of onderzoeken. Internationaal gerenommeerde wetenschappers, sprekers en genezers uit alle hoeken van de wereld komen aan het woord: Dr. Joe Dispenza, stamcelbioloog Dr. Bruce Lipton, organische chemicus en auteur David R. Hamilton (PhD), Gregg Braden, wereldberoemde spreker en auteur Deepak Chopra en vele anderen. 

Kelly Noonan is zelf gepromoveerd en heeft meer dan 1500 gevallen van 'radicale remissies' van kanker (o.a. als gevolg van alternatieve geneeswijzen en meditatie) onderzocht. In haar onderzoek heeft ze 9 consistente factoren ontdekt die aanwezig waren in de processen van deze remissies: 

  1. Het radicaal veranderen van je voedingspatroon
  2. Het in eigen hand nemen van je gezondheid
  3. Het volgen van je intuïtie
  4. Het gebruiken van kruiden en supplementen
  5. Het loslaten van onderdrukte emoties
  6. Het versterken van je positieve emoties
  7. Het omarmen van sociale ondersteuning
  8. Het verdiepen van je spirituele verbinding
  9. Het hebben van sterke redenen om te leven


De boodschap die de documentaire overbrengt, is het idee dat ziekte een gevolg is van onze stressvolle manier van leven in combinatie met de onwetendheid over het zelfhelende vermogen en alternatieve geneeswijzen in de moderne geneeskunde. 'Heal' maakt daarnaast een belangrijk punt over de kracht van positief denken. De documentaire benadrukt dat het, ongeacht of we gezond of ziek zijn, belangrijk is om de tijd te nemen om voor onze psyche te zorgen en onze emoties te herkennen, doorvoelen en aan te pakken. Of je dit nu doet in de vorm van therapie, 10 minuten per dag mediteren - of een andere vorm die voor jou werkt - zelfzorg is één van de belangrijkste dingen je voor jezelf kunt doen om je gezondheid op peil te houden.

‘Heal’ neemt je mee op een wetenschappelijke en spirituele reis die je in laat zien hoe gedachten, geloofsovertuigingen en emoties een impact hebben op je gezondheid en het vermogen om te helen. 

Je bent tot veel meer in staat bent dan je misschien denkt.
De documentaire laat je de kracht van je zelfhelende vermogen zien.  

Bekijk 'Heal' op Netflix. 
De documentaire is ook online te streamen na aankoop

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief