Samen op weg naar een integrale gezondheidszorg

Maak kennis met onze nieuwe online opleiding Medische Basiskennis (40 ECTs)

Door Con Amore

30 april 2020

De afgelopen maanden zijn op zijn minst gezegd turbulent geweest. Onze wereld kwam tot stilstand en we werden opgeroepen om thuis te blijven en afstand te houden. Als opleidingsinstituut werden we uitgedaagd om zo snel mogelijk een goede vervanging voor onze klassikale lessen te bedenken. En zo ontstond vanuit deze crisis een bijzondere kans.

De intelligente lock-down in Nederland betekende namelijk dat de klassikale lessen van onze opleidingen Medische Basiskennis, Psychosociale Basiskennis én onze nascholingen van het ene op het andere moment niet meer door konden gaan. Honderden studenten en tientallen docenten waren afhankelijk van onze inzet/flexibiliteit. Er moest een oplossing bedacht worden. 


Van klassikaal naar online 

Er werd door ons volledige team vanuit huis keihard gewerkt en in de avonden nog online vergaderd. En het is gelukt: binnen een week hebben we het voor elkaar gekregen. Ons complete lessysteem, waar gelukkig al een gebruiksvriendelijke online leeromgeving achter hing, is omgegooid. Alle klassikale lessen, die normaal op tientallen locaties door het hele land plaatsvinden, van Amsterdam, Rotterdam, Groningen tot Eindhoven - worden sinds midden maart 2020 online gegeven.


Digitaal lesgeven: enthousiaste studenten en docenten

Onze bevlogen docenten, stuk voor stuk artsen en psychologen werkzaam in of met passie voor complementaire zorg, zijn in korte tijd opgeleid over de ins-en-outs van het digitale klaslokaal. Ook onze studenten moesten snel schakelen: een online lesdag is natuurlijk een hele andere beleving dan een klassikale les. Alles is, ondanks de chaos die Nederland op zijn kop zette, vooralsnog soepel verlopen. We hebben zelfs dankzij een deskundige op het gebied van online toetsen een tool gevonden die het mogelijk maakt om online toetsen af te nemen.

Deze ingeslagen digitale weg bevalt ons, onze docenten én onze studenten heel goed. Het is fijn om te merken dat we kunnen doorgaan met leren, studeren, lesgeven en verbinden. 


Meer mensen aan de thuisstudie

De komende weken en misschien zelfs wel maanden, kunnen we de klassikale lessen nog niet hervatten. Wel zijn er in de afgelopen maanden meer studenten met onze thuisstudie begonnen. Dit heeft ons aan het denken gezet: hoe kunnen we onze studenten in deze onzekere tijden nog meer hulp bieden? Hoe kunnen we onze kennis blijven overdragen?

We willen meer mensen graag de kwaliteit, flexibiliteit en het plezier onze online manier van lesgeven meegeven, ondanks de beperkingen die COVID-19 met zich meebrengt.


Onze nieuwe opleiding Medische Basiskennis: volledig online

Daarom vertellen we je graag over onze primeur: 23 mei starten we met de allereerste online opleiding Medische Basiskennis. Deze opleiding is opgebouwd volgens ons unieke lesconcept en bestaat uit 12 online lesdagen en een thuisstudie. Bij elke lesdag hoort een set met studievragen, waar je in je eigen tempo aan werkt in onze online leeromgeving. Tijdens de les kun je met je vragen terecht bij onze ervaren docenten: stuk voor stuk gepassioneerde artsen en psychologen die betrokken zijn bij het complementaire veld.

De onderwerpen uit de thuisstudie worden tijdens de les tot leven gebracht door middel van interactieve werkvormen in het digitale klaslokaal. Aan het eind van de lesdag worden de onderwerpen online getoetst aan de hand van een korte kennistoets.  

Benieuwd naar onze digitale leeromgeving? Volg een gratis proefles


De voordelen: 

  • Benut de crisis rondom COVID-19 als kans: volg digitale lessen en studeer in het gemak van je eigen huis
  • Je krijgt wekelijks online les van onze bevlogen docenten: artsen en psychologen die werkzaam zijn (geweest) in het complementaire zorgveld, 
  • Schuif aan in ons digitaal klaslokaal: stel vragen aan de docenten en ontmoet online gelijkgezinden - voel je welkom bij onze online community van therapeuten,  studiecoaches, artsen, psychologen en alumni
  • Verdiep je in de interessante stof en leer alles over het menselijk lichaam
  • Toegang tot onze unieke online leeromgeving met studievragen die je aan de hand meenemen door het studiemateriaal
  • Je krijgt € 200 korting (het totaalbedrag voor deze opleiding komt dan uit op €1.795 in plaats van €1.995) en de mogelijkheid om later of gespreid te betalen
  • Je haalt een geaccrediteerd diploma Medische Basiskennis, volledig online

Interesse? 

Voor dit traject startende op 23 mei zijn er helaas geen plekken meer beschikbaar: de klas is vol! 
Wel starten we na de zomer met een tweede klas. Ook starten we na de zomer met onze eerste online opleiding Psychosociale Basiskennis. 

Heb je hier interesse in? Dan verwijzen we je graag naar 1 van onze studiecoaches. Bel ons gerust op 085 401 9368 (op werkdagen tussen 09.00 en 15.00 uur) of stuur een mail naar info@conamore.com

"Complimenten voor hoe jullie dit allemaal opgepakt hebben. Jullie hebben ons zo goed op de hoogte gehouden, en zo snel ingespeeld op de nieuwe situatie. Ook een compliment voor de docenten. Inmiddels heb ik 4 online lessen gevolgd (zowel Medische Basiskennis als Psychosociale Basiskennis). Deze week heb ik de eerste toets gehad. Ook dat hebben jullie weer heel goed en professioneel geregeld. Bedankt, ik ben blij dat ik de lessen bij Con Amore volg!" (review)

 

Wat is 'Medische Basiskennis' eigenlijk en wat leer je precies? 

De opleiding Medische Basiskennis (MBK) leert je hoe het menselijk lichaam in elkaar steekt. Als je deze opleiding succesvol afrondt, weet je hoe de verschillende organen werken en hoe bepaalde ziektes behandeld worden. Ook ken je de oorzaken en het verloop van de meeste ziektebeelden en je begrijpt wat reguliere diagnostiek inhoudt. Daarnaast leer je beter communiceren met (huis)artsen en andere medici. De opleiding bestaat uit anatomie, fysiologie, pathologie en een klein deel psychosociale basiskennis.

Deze opleiding is interessant voor iedereen die zich in de kennis en kunde van het menselijk lichaam wil verdiepen. En voor (aanstaande) therapeuten is deze opleiding een verplicht onderdeel van het portfolio, indien je bij de zorgverzekeraars aanspraak wilt maken op vergoeding. Het diploma voldoet aan de PLATO-eindtermen en wordt erkend door zorgverzekeraars. De opleiding is op HBO niveau geaccrediteerd, er zijn echter geen toelatingseisen. Een Havo of MBO achtergrond is gewenst. 

Denk je erover na om therapeut te worden? Download onze A-Z gids voor de beginnend therapeut

 

Bel met onze studiecoach 

Wil je iemand spreken over deze nieuwe opleiding? Heb je interesse? Bel ons gerust op 085 401 9368 (op werkdagen tussen 09.00 en 15.00 uur) of stuur een mail naar info@conamore.com

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief