Samen op weg naar een integrale gezondheidszorg

Holistisch te werk gaan, voor gezondheidsprofessionals

18 november 2020

Ben je al bekend met holisme? Het woord holisme vindt zijn oorsprong in het Griekse woord holos, wat ‘geheel’ en ‘allesomvattend’ betekent. Wanneer je op een holistische manier ergens naar kijkt, let je op alle aspecten. De essentie ervan is dat alles met elkaar verbonden is. Een holistische gezondheidsprofessional kijkt naar de cliënt als geheel om de oorzaak van de klachten te achterhalen. Niet alleen naar het ziektebeeld, de diagnose of kwaal, maar naar alle facetten van de mens. 


Vijf niveaus

Binnen het holisme wordt uitgegaan van vijf niveaus: fysiek (lichamelijk), emotioneel (emoties), mentaal (gedachten, overtuigingen) energetisch (vanuit energetisch oogpunt; meridianen en chakra’s) en spiritueel niveau (dieperliggende oorzaak van de klacht). Voor iedereen die holistisch te werk wilt gaan, hebben we een traject ontwikkeld: Holistische Basis voor gezondheidsprofessionals. Met deze opleiding leg je een sterk fundament binnen de niveaus lichamelijk, emotioneel en mentaal. 

Combinatietraject 

Holistische Basis is een combinatietraject waarbij er in 1,5 jaar tijd twee opleidingen gevolgd worden: Medische Basiskennis én Psychosociale Basiskennis. Alle relevante onderwerpen uit de geneeskunde en de psychologie komen voorbij. Hierdoor ontstaat een panoramisch overzicht over de gehele materie, waarbij de ogen geopend worden voor de perfecte samenhang van het geheel. Dat werkt verfrissend, ook op ingesleten inzichten en patronen. Het is een zeer waardevolle basis voor elke gezondheidsprofessional, om in je eigen praktijk holistisch te werk te gaan. 

In het kort 
 • Binnen het online traject Holistische Basis volg je twee geaccrediteerde opleidingen: Medische Basiskennis en Psychosociale Basiskennis.
 • Je volgt 19 interactieve online lesdagen verdeeld over 1,5 jaar tijd, via ons digitale klaslokaal. Liever klassikaal? Dat is ook mogelijk, zie het kopje 'maatwerk'. 
 • Je doet aan thuisstudie via onze moderne online leeromgeving. Bij elke lesdag hoort een set met studievragen, waar je in je eigen tempo aan werkt in onze online leeromgeving, waar je direct toegang tot krijgt na je inschrijving. Je kunt dus al in je eigen tempo starten met de thuisstudie, welke is ontwikkeld door ervaren reguliere en complementaire artsen en psychologen. 
 • Onze lessen zijn praktijkgericht; er worden realistische situaties rond patiënten en gezondheidsprofessionals besproken. 
 • Aan het eind van de opleiding heb je twee geaccrediteerde diploma's op zak: Medische Basiskennis en Psychosociale Basiskennis. 
 • 80 ECTS, volledig CPION/SNRO geaccrediteerd.
 • De MBK/PsBK diploma's zijn een onderdeel van het benodigde portfolio voor vergoeding door zorgverzekeraars. Wat betekent dat je na het behalen van je diploma's je cliënten kunt aanbieden om de kosten van jouw diensten te declareren bij hun zorgverzekeraar.
 • Investering in jezelf:  de online opleiding kost € 2995. Je kunt bij ons gespreid betalen in 4 of 10 termijnen zonder extra kosten. 
 • De opleiding is vrijgesteld van BTW. De kosten voor deze opleiding zijn fiscaal aftrekbaar, voor meer informatie hierover verwijzen we naar de site van de Belastingdienst.

 

Wat leer je?

Met Psychosociale Basiskennis leer je alles over psychische processen en de invloed van de geest op het lichaam. Ook leer je psychische klachten herkennen en verklaren. Je doet gedegen kennis op in het vakgebied psychologie en krijgt les in psychopathologie, ontwikkelingspsychologie, biopsychologie en alarmsymptomen. Ook behandelt de docent onderwerpen zoals het menselijk geheugen en hoe we in staat zijn om te leren. Er wordt lesgegeven in persoonlijkheid, intelligentie, emoties, geheugen en ouderdom.

Tijdens de opleiding Medische Basiskennis doe je gedegen kennis op over de manier waarop het menselijk lichaam werk. Je leert hoe verschillende organen werken, 
bepaalde ziektes behandeld worden en hoe je lichamelijke klachten kunt herkennen en verklaren. Je krijgt les in het hart en vaatstelsel, de spijsvertering, bloed en de ademhaling, het zenuwstelsel en de zintuigen, het hormonaal systeem, het bewegingsapparaat en de huid en alarmsymptomen. Al deze kennis is van belang om een betrouwbaar en compleet beeld van je cliënten te kunnen vormen. Daarnaast komen gespreksvaardigheden en de verbinding leggen met de eerstelijnszorg voorbij. Tot slot staan we stil bij ethiek en je houding tegenover je cliënten.

 

Online opleiding iets voor jou? Ervaar het zelf, kom naar onze online open avond!

Het volgen van een online opleiding brengt veel voordelen met zich mee. Zo ben je geen tijd kwijt aan reizen, je bespaart geld op reiskosten en je kunt in het comfort van je eigen huis aanschuiven in ons digitale klaslokaal. Ook is het een stuk veiliger voor mensen die om welke reden dan ook rekening moeten/willen houden met COVID-19. Onze studenten zijn erg tevreden over het volgen van online lessen. Ook onze docenten hebben stuk voor stuk bewezen dat online lesgeven heel leuk, interactief en verbindend kan zijn.

Benieuwd hoe een online les eraan toe gaat? Geef je op voor onze gratis Online Experience.

 

Liever klassikaal les op locatie? Maatwerk is mogelijk. 

Wil jij liever klassikale lessen volgen en ben je geïnteresseerd in de opleiding Holistische Basis? Maatwerk is mogelijk. Je kunt ervoor kiezen om eerst Medische Basiskennis op locatie te volgen en vervolgens Psychosociale Basiskennis - of andersom. Wil je hier meer over weten, plan dan een gratis consult in met een van onze studiecoaches in of ​bel ons op werkdagen tussen 09:00 en 15:00 uur: 085 401 9368.

 

Voor wie

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die op een professionele manier holistisch te werk wilt gaan en op zoek is naar een geschikte geaccrediteerde opleiding. Ben je werkzaam in de gezondheidszorg, welzijn of sport of wil je dit in de toekomst gaan doen en ben je op zoek naar een sterke holistische basis? Of je nu therapeut, coach, counselor, yoga of meditatie leraar bent: Holistische Basis voorziet jouw van een sterk fundament aan kennis over de wonderlijke werking van het menselijk lichaam en de geest. 

Vooropleiding en opleidingsniveau

Holistische Basis is op hbo-niveau ontwikkeld door ervaren holistische artsen en psychologen. Er zijn al veel studenten die de opleiding zonder passende vooropleiding succesvol hebben afgerond. Een goede motivatie en een gedegen studieplan met bijbehorende discipline blijken minstens zo belangrijk als de vooropleiding. Als je twijfelt of je het niveau wel aankunt, neem dan even persoonlijk contact met ons op. Samen bespreken we wat de opleiding precies inhoudt en of het bij je past. Bel ons gerust op werkdagen tussen 09.00 uur en 15.00 uur: 085 - 401 9368


Van wie krijg je les

Onze online docent Holistische Basis, Lori Postema, heeft geneeskunde & psychotherapie gestudeerd. Lori heeft kennis van cognitieve gedragstherapie, systeemtherapie en fytotherapie. Ze is werkzaam in de psychiatrische psychotherapie (kinderen, jeugd en gezin) en is jeugdarts. 


Waarom kiezen voor deze opleiding? 
 • Na het afronden van de opleiding weet je alles over de oorzaak, het verloop en de behandeling van de meest voorkomende psychische en lichamelijke aandoeningen
 • De opleiding wordt ervaren als een zeer waardevolle toevoeging op de algehele ontwikkeling tot holistische professional 
 • De opleiding verbreed je visie op je werkveld 
 • Je doet kennis op over verschillende classificatiesystemen en je leert wat een goede diagnosestelling inhoudt
 • Je kunt dankzij de opleiding makkelijker de verbinding leggen met de eerstelijnszorg omdat je de ‘taal van de artsen’ leert spreken, hierdoor kun je bijvoorbeeld beter samenwerken met huisartsen en specialisten
 • Door de opgedane kennis ben je in staat om als professional je cliënten effectiever te helpen
 • Daarnaast sta je sterker in je schoenen dankzij de geleerde gespreksvaardigheden 
 • Je bent je bewust van je mogelijkheden én beperkingen in therapeutische zin en herkent situaties waarin je jouw cliënt direct dient door te verwijzen

 

Contact met studiecoach

Heb je behoefte aan extra informatie of ben je benieuwd naar andere mogelijkheden? Wil je graag iemand van ons spreken? Neem gerust contact op of boek een gratis consult met een van onze studiecoaches. Op werkdagen van 9:00 tot 15:00 staat er altijd iemand voor je klaar om je vragen te beantwoorden: 085 401 9368 of mail naar info@conamore.com. Con Amore biedt maatwerk en heeft veel kennis van het werkveld, we helpen je graag op weg.

Wil je graag leren hoe je holistisch te werk gaat? Wil je alles leren over de werking van het menselijk lichaam en de geest? Heb je zin om van 2021 en 2022 leerzame en leuke jaren te maken? Schrijf je nu voor Holistische Basis

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief