16 May 2017

8 fascinerende feiten over het hart

2017028-iStock-530199842-5

 

  1. Het hart is ongeveer even groot als een gebalde vuist en weegt rond de 300 gram

 

  1. Een volwassene heeft ongeveer vijf liter bloed in het lichaam.

 

  1. Het hart pompt vijf liter bloed per minuut rond. Dat is 7200 liter per dag.

 

  1. In rust klopt je hart rond de 70 keer per minuut. Bij inspanning kan dit bij jongeren oplopen tot 200 per minuut.

 

  1. Het hart vormt samen met de slagaderen en aderen je bloedsomloop (circulatie).

 

  1. Het bloed circuleert in twee gescheiden systemen, die in het hart bij elkaar komen. Deze dubbele bloedsomloop bestaat uit de grote bloedomloop (lichaamscirculatie) en de kleine bloedsomloop (longcirculatie).

 

  1. Het hart is asymmetrisch gebouwd wat gepaard gaat met een verschil in longgrootte. De linkerlong heeft twee kwabben en is daardoor kleiner dan de rechterlong die drie kwabben heeft.

 

  1. Het hart is niet alleen een spierbundel. Uit verhalen van patiënten met een nieuw donorhart blijkt dat zij persoonlijkheidstrekken en herinneringen van de donor hebben overgenomen. Het lijkt er dus op dat het hart een eigen geheugen heeft.

 

Jouw hart is meer dan alleen een spierpomp, die 100.000 x per dag informatie en energie door je lijf pompt. Je hart staat voor het vierde chakra en is het centrum van je passie in dit leven. Wist je dat je hartritme verandert als je muziek luistert? En dat je hart sterker en vitaler is als je gelukkig bent? Wat doet jouw hart sneller kloppen?

Wil je meer weten over het hart, zowel anatomisch als spiritueel? Dan is onze nascholing ‘Luister naar het ritme van je hart’ iets voor jou!

Tijdens deze dag bespreken we aan de hand van casuïstiek wat er met het fysieke hart aan de hand kan zijn. We maken een reis door het lichaam en we gaan op zoek naar ons eigen ritme en passie in dit leven.

 

Klik op de oranje button voor meer informatie over de nascholing ‘Luister naar het ritme van je hart’. Indien je vragen hebt neem dan gerust telefonisch contact met ons op via (085 401 9368) of stuur een mail naar info@conamore.com

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang Albert Jansen’s boek “Ziek, beter, best” gratis als ebook.