Samen op weg naar een integrale gezondheidszorg

Een nieuwe visie op ziektebeelden

Door Con Amore

28 februari 2017

Er zijn twee grote krachtvelden in de mens werkzaam die niet alleen zichtbaar zijn in de anatomie maar ook in ziektebeelden. Tijdens de nascholing ‘Het holistisch mensbeeld’ op zondag 2 april wordt deze nieuwe visie uitgebreid besproken met praktische toepassingen voor in jouw praktijk. Ziektebeelden die besproken worden zijn onder andere hypertensie, migraine, astma, darmkrampen en psychose. We stelden een aantal vragen over de nascholing aan docent en Con Amore oprichter Albert Jansen.

Hoe ziet de dag er ongeveer uit?
Het holistisch mensbeeld gaan we eerst illustreren aan de hand van het menselijk lichaam. Allerlei bijzondere kenmerken worden behandeld, niet alleen anatomisch, fysiologisch en pathologisch, maar ook op psychisch vlak. Daarna gaan we oefenend aan de gang om deze inzichten te vertalen naar je eigen situatie, je eigen leefstijlvoorkeuren en bijzonderheden, ook in je eigen ziekte-voorgeschiedenis. Een aantal veel voorkomende ziektebeelden, die zeer illustratief zijn voor de werkzaamheid van het holistisch mensbeeld, gaan we uitgebreid behandelen.

Wat houdt deze nieuwe visie op ziektebeelden in en kan je een voorbeeld geven van een praktische toepassing voor in de praktijk?
Je krijgt een beter idee welke krachtvelden bepaalde ziektebeelden veroorzaken, je krijgt meer overzicht en een beter begrip van diverse ziektebeelden die bij elkaar passen (dezelfde oorzakelijke energie hebben), waardoor je therapeutisch nieuwe aanknopingspunten krijgt. Het wordt nu mogelijk om oorzakelijk en constitutioneel mensen te behandelen, i.p.v. alleen maar symptomatisch. Je leert bijvoorbeeld dat migraine bij mannen meestal een andere oorzaak heeft dan bij vrouwen en dus ook anders behandeld moet worden, en ook waarom migraine bij vrouwen veel vaker voorkomt – iets dat met regulier medische kennis niet begrepen kan worden.

Waarom is het belangrijk dat therapeuten deze nascholing volgen?
Therapeuten krijgen veel meer inzicht in en raken vertrouwd met de verschillende energiestromen die in de mens (dus ook in jezelf!) werkzaam zijn, wat deze doen op diverse niveaus en welke logische therapeutische mogelijkheden er zijn in het geval van pathologie.

Wat wil je zeggen tegen de therapeuten die nog twijfelen?
Deze nascholing behoort tot de leukste en meest inspirerende nascholingen die er zijn, en blinkt uit in originaliteit en praktische toepassingen en geeft je ook nog eens veel inzicht over jezelf.

Klik hieronder voor meer informatie over de nascholing ‘Het holistisch mensbeeld’. Indien je vragen hebt neem dan gerust telefonisch contact met ons op via (085 401 9368) of stuur een mail naar info@conamore.com

Bekijk hier de nascholing ‘Het holistisch mensbeeld’

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief