Samen op weg naar een integrale gezondheidszorg

Succesvolle overgang naar nieuwe levensfase

Door Con Amore

17 augustus 2017

Levensfases en Transities 

In het leven doorlopen we als mens allemaal dezelfde fases: van kind naar puber, jongvolwassene, volwassene, senior en uiteindelijk naar bejaarde. Iedereen doorloopt deze fases op zijn/haar unieke manier. En elke fase is een uitnodiging om te groeien en je eigen potentie te ontdekken. We gaan onderzoeken of we nog achter dezelfde waarden staan, of we tevreden zijn met het leven dat we nu leven. We vinden misschien zelfs de moed om oude overtuigingen los te laten.

Maar wat als deze overgangen niet zo soepel verlopen? Wat als iemand er niet zelf uit komt en in een midlifecrisis, burn-out of depressie terecht komt? Hoe kan je zo iemand het beste helpen? Kennis over de verschillende levensfases en transities kan erg nuttig zijn om cliënten te helpen die hierin vastlopen. Hier gaat onze nascholing 'Transities' over. 

Deze transities volgen een bepaalde structuur en worden gekenmerkt door specifieke fases: 
- Symptoom - leer ze te zien als veranderingsprikkel
- Weerstand  - herken het conflict en begin het interne dialoog
- Loslaten - leer je verbinden met stilte in het hier en nu
- Leegte - leer het te zien als een ruimte van nieuwe mogelijkheden
- Gevoelens in conflict  - omarm al je gevoelens en herken inherente behoeftes
- Waarde bevestiging -  wat zijn op dit moment je belangrijkste waarden en prioriteiten
- Nieuwe visie - waar wil ik naar toe?
- Experimentele fase - hoe kom ik in actie….
- Manifestatie - het beleven van de nieuwe balans

In deze nascholing komen de uitdagingen en mogelijke moeilijkheden aan bod, die elke levensfase en transitie met zich meebrengt. We staan stil bij hoe we deze verschillende fases en de verschillende stappen van deze Transities kunnen herkennen. En welke praktische handvatten we als therapeuten nodig hebben om anderen bij deze transities succesvol te kunnen steunen en met wijsheid kunnen begeleiden. Je leert hoe jij je cliënten het beste kunt begeleiden.

Indien je vragen hebt neem dan gerust telefonisch contact met ons op via (085 401 9368) of stuur een mail naar info@conamore.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief