Samen op weg naar een integrale gezondheidszorg

Nascholing: De overgang

Door Con Amore

7 mei 2018

iStock-6136601041-5

 

In deze bijscholing wordt aan de hand van de menstruele cyclus en het samenspel tussen de geslachtshormonen en de andere hormonen in het lichaam gekeken naar de overgang. Wat er gebeurt in het lichaam van de vrouw rondom haar laatste menstruatie, wat de verschillende klachten kunnen zijn tijdens de overgang en wat op de lange termijn de risico’s voor de gezondheid zijn.

Aan de hand van casuïstiek wordt gekeken welke klachten overgang-gerelateerd zijn en bij welke klachten je verder moet kijken. Tijdens deze lesdag krijg je inzicht in het horen van overgangsklachten en krijg je handvatten om je clienten hiermee te kunnen helpen. Aan de hand van casuïstiek worden ook al je vragen met betrekking tot de overgang beantwoord.

Tijdens de lesdag word je meegenomen in de menstruele cyclus van de vrouw, de dans van de geslachtshormonen en de veranderingen die plaatsvinden tijdens de overgang. Er wordt stil gestaan bij het endocriene systeem en de invloed die de hormonen op elkaar hebben.

Casuïstiek en eigen ervaringen zullen de stof verlevendigen en zorgen dat je er grip op krijgt. Om actief mee te kunnen doen met de les is het belangrijk om de studievragen te maken en om je heen te kijken naar vrouwen met ervaringen over de overgang.

Bijzondere aandacht wordt besteed aan:

  • Menstruele cyclus met de geslachtshormonen van de vrouw voor en tijdens de overgang.
  • Verschil tussen overgang en menopauze.
  • Klachten tijden pre-, peri- en postmenopauze.
  • Gezondheidsrisico’s voor de vrouw op de lange termijn.
  • Functies van de omringende hormonen van het endocriene systeem: hypofyse, schildklier, bijnier en pancreas.
  • Invloed van leefstijl op de hormonen.
  • Preventieve maatregelen voor het behoud van de gezondheid op de lange termijn.

 

Klik op de oranje button voor meer informatie over de nascholing ‘De overgang’. Indien je vragen hebt neem dan gerust telefonisch contact met ons op via (085 401 9368) of stuur een mail naar info@conamore.com

 

button-nascholing-holistisch-mensbeeld-goed

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief