Samen op weg naar een integrale gezondheidszorg

Nascholing: Symptoom of veranderingsprikkel?

Door Con Amore

27 maart 2018

iStock-865768464-5

 

In ons leven doorlopen we allemaal op een unieke manier dezelfde levensfases en transities: van kind naar puber, jongvolwassene, volwassene, senior en naar oudere. Iedereen doorloopt deze fases op zijn/haar eigen wijze en elke fase is een uitnodiging om te groeien, je potentie te ontdekken en de nieuwe inzichten van iedere fase te integreren. De overgangen, ofwel transities, van de ene levensfase naar de andere zijn vaak uitdagend en niet altijd makkelijk. In deze transities van betekenisvolle verandering onderzoeken wij of we nog achter onze waarden staan en of we tevreden zijn met het leven dat we nu leven. Maar wat als deze overgangen niet zo soepel verlopen?

Soms lijkt het dan alsof de prikkel tot verandering van buiten komt, zoals bijvoorbeeld door geboorte van een kind, verandering van school, ontslag of verandering van werk, trouwen of scheiden, het overlijden van een ouder of een ernstig ongeluk. Vervolgens maakt onze behoefte tot verandering en onze wens te groeien zich soms kenbaar door meer chronisch, functioneel en psychosomatisch ongemak of door fysieke en/of psychologische klachten en symptomen, zoals moeheid, geen energie, chronische pijn, depressie, burn-out, om er maar een paar te benoemen.

Hoe kan je iemand in zo’n situatie het beste helpen? Kennis over de verschillende levensfases en transities en handvatten voor het begeleiden van cliënten door de levensfases en transitie kan erg nuttig. Hier gaat deze nascholing ‘Symptoom of veranderingsprikkel’ over.

In deze nascholing komen de uitdagingen en mogelijke moeilijkheden aan bod, die elke levensfase en transitie met zich meebrengt. We staan stil bij hoe we deze verschillende fases kunnen ervaren en doorlopen. En wat we als therapeuten nodig hebben om anderen bij deze transities succesvol te kunnen steunen. Je krijgt handvatten en praktische tips voor jezelf en ten behoeve van de begeleiding van je cliënten.

 

Klik op de oranje button voor meer informatie over de nascholing ‘Symptoom of veranderingsprikkel?’. Indien je vragen hebt neem dan gerust telefonisch contact met ons op via (085 401 9368) of stuur een mail naar info@conamore.com

 

button-nascholing-holistisch-mensbeeld-goed

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief