Samen op weg naar een integrale gezondheidszorg

Nascholing: Voeding

Door Con Amore

31 mei 2018

iStock-647644392-5

 

Je kunt tegenwoordig van alles lezen over voeding op het internet door de verschillende deskundigen. Paleo, Raw Food, Planteneters, het gevaar van granen en het boek Broodbuik, vegetarisch of veganistisch, Mediterraans dieet, koolhydraat-arm…. Wat is nou waar? Wat past waarbij? Wat moet je als individu doen en wat juist niet? Hoe vind je hier je weg in?

In deze bijscholing wordt teruggegaan naar de basis van voeding: de macronutriënten vetten, koolhydraten en eiwitten. Wat zijn het, waar bestaan ze uit, wat is de goede vorm en wat de schadelijke vorm, waar zit het in, hoe wordt het verteerd en hoe zit het met onze gezondheid? Dingen die onder andere ter sprake komen zijn: hoe zit het met de vetvertering en cholesterol? Hoe zit het met koolhydraten, bloedsuiker, insuline en diabetes? Hoe zit het met sport en eiwitten? Wat zegt het voedingscentrum over gezonde voeding en wat kunnen we daarmee? Ook wordt stil gestaan bij de essentiële micronutriënten, waar die in zitten en waar je op moet letten in de voeding.

Aan de hand van casuïstiek wordt gekeken naar de voedingsgewoonten en mogelijke veel voorkomende voedingstekorten. Je kunt hierbij al je vragen over voeding stellen aan de docent.

Tijdens de lesdag word je meegenomen in de wereld van de koolhydraten, vetten en eiwitten. Je voeding vormt de basis van je lichaam en je gezondheid. Wat zijn de essentiële voedingsstoffen die we met onze voeding binnen moeten krijgen om gezond te blijven? Hoe zit het met de huidige kwaliteit van voeding? Kunnen we een uitgebalanceerde voeding samenstellen uit het gemiddelde Nederlandse aanbod?

Casuïstiek en de inbreng van cursisten zullen de stof toegankelijk maken en helpen met het in praktijk brengen van de geleerde stof. Je krijgt handvatten om je eigen voeding gezonder te maken en daarmee je gezondheid te verbeteren.

Bijzondere aandacht wordt besteed aan:

  • Koolhydraten en suikers. Wat zijn het, waar zit het in, wat zijn essentiële suikers? Hoe zit het met bloedsuiker, insuline en diabetes? Wat heb je nodig aan suikers? Hoe zit het met een koolhydraat-arm dieet?
  • Vetten en de vetstofwisseling. Wat zijn gezonde vetten? Hoe zit het met kortketenige-, onverzadigde-, omega3-, plantaardige- en transvetten? Hoe zit het met de opname van vetten en wat is de relatie met ons cholesterol?
  • Eiwitten en essentiële aminozuren. Wat zijn essentiële aminozuren, waar heb je ze voor nodig, waar zitten ze in, waar moet je op letten bij een vegetarisch/veganistisch dieet, is vlees wel of niet gezond?
  • Micronutriënten: wat zijn dat, hoe kom je er aan, waarom heb je ze nodig en waar zitten ze in?
  • Hoe ga je om met de verschillende visies en adviezen op internet?
  • Hoe ga je om met het voedingscentrum?


Klik op de oranje button voor meer informatie over de nascholing ‘Voeding’. Indien je vragen hebt neem dan gerust telefonisch contact met ons op via (085 401 9368) of stuur een mail naar info@conamore.com

 

button-nascholing-holistisch-mensbeeld-goed

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief